Undervisere

Bente Ibsen

Indehaver - Underviser i Blid yoga, Yoga 1, Yoga 2, Restorative Yoga, Yoga Nidra

I flere år søgte jeg at finde en indre ro. Mit største ønske var at finde ”ro i sjælen” Men det var først, da jeg for alvor begav mig ind i yogaens verden, at jeg langsomt og sikkert fandt min vej.

Igennem min yogapraksis har jeg oplevet et voksende nærvær, mere energi, et større overskud. Jeg har fundet roen og befinder mig mere og mere i, hvad jeg kalder en tilstand af: ”Easy living”. Yogaen er mit livs rejse, som uden tvivl har hjulpet og hjælper mig at være den bedste udgave af mig selv. Noget jeg ønsker at viderebringe til mine elever.

At være præcist der, hvor du er og acceptere det! såvel i hverdagen, som i din yogapraksis. 

Med en bred undervisningserfaring forsøger jeg altid at møde mine elever der, hvor de er og tilpasse yogaen efter behov og derigennem skabe en blivende forandring i krop og sjæl.

Yogaen vendte mit livssyn på hovedet og har nu givet mig styrken til at turde se fremad og nyde livets fulde potentiale. Måske yogaen også kan hjælpe dig på dit livs rejse. 

 • ​500 timers yogauddannelse hos Yogaskolen i Helsingør ved Søren Rasmussen.

 • Kropsteapeut, Omnitherapy by Omni Gal & Ron Freund, Israel (2 årige uddannelse)

 • Coach uddannelse - UCC.

 • 70 timers Yoga Nidra Certification fra Amrit Yoga Institute. I am Yoga Nidra. Kamini Desai

 • 40 timer Somatic Stress Release by Dr. Scott Lyons, (NY) (CEU Yoga Alliance)

 • 50 timers Astanga yoga med Chuck Miller (US)

 • 14 timers Kursus I Hormon yoga ved Pernille Fornais.

 • 14 timers Yin yoga kursus v. Yvonne Hansen (DK)

 • Tidligere lærer, Idrætslærer,svømmetræner, skiinstruktør.

 • Deltager løbende i forskellige kurser og workshops.

Mette Cordt Groth

Underviser i Astanga/Fusion

Jeg begyndte at dyrke yoga i 90’erne hos Skandinavisk Yoga og Meditationsskole i Kbh. Min yogapraksis har udviklet sig lige siden. Specielt efter jeg mødte Astanga Vinyasa yogaen,  og min vilde indvendige energi, fuld af tanker og følelser, nysgerrighed og dagdrømmeri fandt et sted hvor der blev ro og plads indeni mig.

Jeg fandt ud af, kroppen er passagen til store dele af psyken, og at yogapraksis virker som nøgler  der åbner bevidsthed i kroppen og psyken. En udforskning af din egen helt unikke krop og psyke.

Så jeg har et stærkt kald og passion for at give dette videre, det har ledt mig til sideløbende med mit job som grafisk designer, at uddanne mig til Yogalærer, Fysiurgisk Massageterapeut og DEVA Psyko Spirituel vejleder. Og derigennem fået den store glæde at arbejde helt tæt med mennesker, fysisk, mentalt og åndeligt.

Jeg har undervist yoga siden 2007 og arbejdet med fysiurgisk terapi gennem 9 år på klinik.

I mine klasser, opfordrer jeg til at skabe et trygt sted, hvor du frit kan opleve og være med din energi. Min undervisning er flow-baseret. Fuld af kærlighed til de sammenhængende dynamiske sekvenser af bevægelser - synkroniseret med dit åndedræt så du opnår en energisk, kreativ og varme opbyggende yoga praksis.

Jeg bruger en hjertebaseret tilgang for at give en mere meningsfuld praksis, tit med en refleksion over temaer i yogafilosofien. Du vil høre detaljerede instruktioner, efterfulgt af stilhed der sammen giver plads til et frit flow af sved og overgivelse.  En skøn blanding af udfordrende yoga, meditativ oplevelse af indre- og ydre balance og tid til masser af grin og sjov.

 • RYT 200 Yoga Alliances. 250 timers yogalærer uddannelse Yogamudra Kbh, 2014/15.

 • Michael Stone, The deeper dimensions of yoga. Workshop Yogamudra Kbh, 2015.

 • David Swenson, Astanga Vinyasa yoga Teacher Training, 2012.

 • Michael Gannon, The Magic of Bandhas. OM Yoga London, 2012.

 • Tara Stiles, Master Class: Energize. OM Yoga London, 2012.

 • Bridget Woods Kramer, Back to the core. Om Yoga London, 2012.

 • Kino MacGregor, Astanga yoga Seminar Yogamudra Kbh, 2011.

 • Nicolaj Jespersen, beingness.dk, Workshop-række Yogamudra Kbh, 2010.

 • Deva Psyko spirituel vejleder v. Annette Hallstein Roskilde, 2007.

 • Fysiurgisk Massageterapeut - Massageskolen - Skolen for Kropsbehandling Lyngby, 2004.

 • Grafisk designer, 1988.

Nicola Lawerentz

Underviser i Yin yoga

Da jeg for mere end 10 år siden stiftede bekendtskab med yoga, var jeg ikke i tvivl om at dette gav mig noget særligt.

Her fandt jeg en træningsform, der styrker og stimulerer både krop og sind.

Yogaen hjælper mig med, at gøre ”hver dag til en god dag”

Det er i min yogapraksis, at jeg har lært at give slip og brude med de vanemæssige tanker og følelser, der ofte er styrret at fortid eller fremtid.

Det er her, jeg kommer ind til kernen, til mig, mit inderste sande jeg.

Her kan jeg være til stede i nuet og opleve ren væren.

Det er med yogaen, at jeg er blevet mere bevidst om mine grænser og behov.

I hverdagen hjælper det mig til at træffe valg og beslutninger, der betyder noget for mig.

Når de fysiske stillinger og bevægelser smelter sammen med åndedrættet føles min krop stærk og smidig og jeg oplever en indre ro og balance, som i min hverdag giver mig mere mod og styrke og ikke mindst kærlighed til mig selv og andre.

Når jeg underviser, forsøger jeg, at give essensen af dette videre til mine deltagere.

Med omsorgsfulde og tydelige instruktioner, guider jeg mine deltagere ind i de fysiske stillinger og med åndedrættet i fokus her videre ind i en tilstand af ren velvære for både den fysiske krop og det mentale sind.

Med opmærksomheden rettet på din krop og dine grænser, lære du at lytte til dig selv. Ikke kun i yogarummet, men også uden for yogarummet.

 • 500 timers yogauddannelse hos Yogaskolen i Helsingør ved Søren Rasmussen

 • 120 timers børneyogalæreruddannelsen fra Lille Yogahus på Amager ved Emmamaria Vincent.

 • Underviser desuden på aftenskoler, fitnesscenter mm.

 • Underviser i børneyoga, familieyoga og gravilitetsyoga

 • Deltager jævnligt i workshops, kurser og foredrag,

Maiken Kühnell Jensen

Underviser i Hatha flow (Ki-Zen) samt Yoga1 og Yoga 2 lørdage

Yoga er for mig en rejse, der er foranderlig og aldrig ender. Der ændrer betydning, i takt med at jeg udvikler og ændrer mig. Bliver ved med at overraske og åbenbare nye sider. Og samtidig følger mig som en støttende, motiverende og kærlig ven.

For dig vil det sikkert betyde noget helt andet, men – og det er dét, der gør det så fantastisk - om du kommer til dine timer uden eller med en større intention, har ingen betydning - du vil ikke kunne undgå at mærke effekten på flere planer, blot ved at udføre den fysiske del af yogaen (asanas).

Jeg arbejder som sygeplejerske, er uddannet alternativ behandler, og har tidligere haft egen klinik med behandling af folk med rygproblemer eller smerter i bevægeapparatet. Jeg har i en årrække undervist i S-formstræning, som er en træningsform tilrettelagt denne målgruppe

 • KiZen yoga- og meditationslæreruddannelse 200 timer v/ Susanne Kihlgast, 2017

 • Anatomi og fysiologi v/John Verner, Parkens fysioterapi, 2017

 • Senetensbehandler Eilbygaard, 2011

 • Anatomi og fysiologi v/John Chemnitz

 • Instruktør i S-formstræning, Eilbygaard, 2012

 • Basiskursus EFT v/Nete Kiær EFT centret, 2014

 • Diverse workshops: Jivamukti yoga (Lisa Buddrus), Mindfulness (Hanne Herlin), Fascia i fokus (Edith Maria Hornshøj), Fascia i bevægelse (Elin Solheim), Backbends/Anusara (Andrea Bonini)

Jens-Henrik Bak Hansen

Underviser i Astanga vinyasa flow

Jeg gik til yoga første gang i januar 2008, og det var tilfældigvis Astanga vinyasa yoga med Jeppe Juul Christensen og team som lærere. Jeg tænker med taknemlighed på, at jeg lige fra starten, og vedblivende, har været privilegeret med meget kompetente lærere. Det var det fysiske, der først greb mig. Det, på én gang, at blive udfordret på puls, styrke, smidighed, koordination, balance og nærvær – og at blive så vidunderligt træt, og få guidede afspændinger! Derfra har det udviklet sig til at fylde mere og mere i mit liv.

Jeg lægger vægt på "sikkerhed først", så skader undgås, bl.a. ved at minde om at yoga ikke er en konkurrencesport og opfordre til at kroppen, altid og vedblivende, gives vetoret

 • YOGAMUDRAs 250+ timers yogalærer uddannelse 2011/2012

 • Mange workshops med Michael Stone (michaelstoneteaching.com), en enkelt med Gregor Maehle & Monica Gauci, en enkelt med Kathryn Bruni-Young, plus mange andre workshops med mange forskellige lærere

 • Intensiv kurser med David Swenson og Chuck Miller

 • Over årene sammenlagt 8 måneders praksis i østen hovedsageligt hos Rolf & Marci i Goa (yogabones.org)

 • Jeg har tidligere arbejdet som kemiingeniør i 30+ år hovedsageligt med forskning og udvikling indenfor heterogen katalyse og tung kemisk industri

 • Deltager løbende i forskellige kurser og workshops 

Ene Ravn

Vikar

Fra min allerførste yogatime har jeg fået denne her “coming-home” følelse hver eneste gang, jeg er landet på en yogamåtte. Yoga fordyber min glæde, når jeg føler mig ovenpå og støtter mig, når jeg er presset. Uanset om jeg er udfordret fysisk eller psykisk, henter jeg hjælp fra kroppen. Jeg kan blive fuldstændig betaget af, at noget så enkelt som at flytte opmærksomheden ned i kroppen, kan øge min ro og min evne til at rumme og håndtere svære følelser og tanker så markant.

Jeg er uddannet psykoterapeut med en efteruddannelse i kropsterapi. Efter en del år som terapeut og underviser i personlig udvikling, tog jeg først uddannelsen som yogalærer og derefter som mindfulnesslærer. Stort set samtidig begyndte jeg at praktisere Indsigts meditation, der er en ældgammel meditationsform i den buddhistiske tradition. Denne meditationsform er en central del af mit liv, og den præger i høj grad min indgangsvinkel til yoga. Jeg ser ingen skarpe skel mellem yoga, mindfulness, buddhisme og personlig udvikling, men lader de forskellige indgangsvinkler flyde sammen, når jeg underviser.

Min undervisning er oftest i meditativt flow og guider ind til at mærke alle de subtile sansninger og fornemmelser, der opstår i krop og sind i løbet af en yogaklasse og til at skabe kontakt til kroppens mange ressourcer på en blid og nysgerrig måde.

 • 640 timers yogauddannelse hos Yogaskolen i Helsingør ved Søren Rasmussen

 • 200 timers efteruddannelse i kropsterapi

 • Psykoterapeut- (4 år)

 • Deltager løbende i forskellige kurser, workshop mm. 

 • Afholder workshops, kurser og foredrag mm. 

Eva Spang-Hanssen

Underviser i Mindfulness

Som mave-tarm kirurg har jeg arbejdet med alvorligt syge mennesker i årtier. Jeg har arbejdet indenfor den forskningsbaserede vestlige medicin og kirurgi, der traditionelt ikke har beskæftiget sig med  psyken. Alligevel har jeg aldrig været i tvivl om  sindets betydning for helbredelse. Mindfulness har integreret sindets magt i den vestlige medicin og skabt teknikker der kan hjælpe det enkelte menneske til heling og nærvær.

 

Jeg har personligt fundet en livgivende og nærende kilde til at kunne eksistere, selv i de sværeste tider. Til at kunne gribe det øjeblik der ER mit liv, uden at fortabe mig i spekulationer om fortiden eller bekymringer for fremtiden. Det har givet mig en frihed og livsglæde som jeg håber at kunne give videre.

 • Læge uddannet fra Københavns universitet 1991.

 • Speciallæge i kirurgisk mave tarm kirurgi.

 • Arbejder til dagligt som overlæge

 • Uddannet mindfulness instruktør fra center for mindfulness ved Århus universitet.

Julie W. Broge

Underviser i børneyoga

Min rejse indenfor yogaens verden begyndte, da jeg var teenager, hvor jeg opdagede, at yogaen hjalp mig til at føle mig stærk og i balance, og ikke mindst, bedre i stand til at finde ro og fokus.

Som ergoterapeut med speciale indenfor børneområdet, anvender jeg meningsfulde aktiviteter, der fremmer børns trivsel, selvværd, mestring, indlæring og udvikling på alle planer. Min søgen efter egnede aktiviteter førte mig til at studere virkningen af yogaens mange komponenter på børn med og uden særlige behov – og virkningen er imponerende!

Min overbevisning omkring den gavnlige virkning af yoga for børn og unge blev så stor, at jeg nu underviser både fagpersoner, og forældre i, hvordan yoga kan passes ind i børns hverdag for at hjælpe børnene med at selvregulere og klare hverdagssituationer.

Yoga fylder nu rigtig meget i mit liv – både i min egen daglige yogapraksis, men også i min behandlingspraksis og børneyogahold – og det er mig en glæde at dele yogaens gavnlige virkning med børn, unge og deres voksne! Børneyoga giver plads til leg, opdagelse, kreativitet og alvor og skaber et fristed, hvor der er ro til at trives og gro!

 • Certificeret i Children’s Yoga Teacher Training (125 timer) hos Kids Yoga Foundation.

 • Uddannet i terapeutisk yoga for børn og unge (Global Famiy Yoga, Radiance Yoga, Get Ready to Learn og Yoga for the Special Child).

 • Certificeret Kranio-Sakral Terapi behandler hos KST Akademiet i Silkeborg. RAB/SA godkendt hos Kranio-Sakral Foreningen og Sundhedsstyrelsen.

 • AIMI (IAIM) certificeret som Spædbørnsmassage Instruktør.

 • AOTA certificeret som Occupational Therapist Registered i USA. Varig autorisation som dansk ergoterapeut af Sundhedsstyrelsen. Amerikansk speciale indenfor børnbehandling og Sanseintegration.

 • Deltager løbende i forskellige kurser, workshops og symposier.

Please reload

Yogimind på Instagram

Følg Yogimind

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

© Copyright 2016 Yogimind v. Bente Ibsen, Helsingørgade 34A, 3400 Hillerød, CVR nr. 31563917

Presse & Billeder